Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Το επικίνδυνο ναρκωτικό ή "σιρόπι του βιασμού" και στη χώρα μας

Ενα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια κατακόρυφης αύξησης βιασμών με δράστες χωρίς... πρόσωπο απέτρεψε η κατάσχεση μίας τεράστιας παρτίδας της επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας GHB στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέσχεσαν πάνω από δυόμισι κιλά του συγκεκριμένου ναρκωτικού, που είναι γνωστό και ως το «σιρόπι του βιασμού»!

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις ολέθριες συνέπειες από την ενδεχόμενη διακίνηση των 2.561 γραμμαρίων της ναρκωτικής ουσίας που βρέθηκε στην κατοχή 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Χαριλάου. Ενα είναι σίγουρο: ότι το «σιρόπι του βιασμού» χτύπησε μετά το εξωτερικό, και την πόρτα της χώρας μας.

Σπανιότερα σε μορφή σκόνης και περισσότερο ως υγρό, το ναρκωτικό χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες για την παρασκευή φαρμάκων. Η επίδρασή του στον ανθρώπινο οργανισμό όμως είναι τέτοια που η χρήση του έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, κατά τις οποίες τα θύματα δεν μπορούσαν ούτε καν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν υπό την επήρειά του!

Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί περιστατικά αποπλάνησης και βιασμού κυρίως νεαρών κοριτσιών με τη χρήση αυτής της ουσίας και για το λόγο αυτό το GHB έγινε γνωστό και ως «σιρόπι του βιασμού». Μία και μόνο σταγόνα αρκεί για να κάμψει την οποιαδήποτε αντίδραση του θύματος, επιφέροντας απώλεια συνείδησης.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η τιμή του ναρκωτικού το κάνει προσιτό σε όλες τις οικονομικές τάξεις, καθώς η αγορά του ενός γραμμάριου GHB δεν ξεπερνά συνήθως τα 10 ευρώ!

Η δράση του επικίνδυνου ναρκωτικού ξεκινά δέκα με είκοσι λεπτά μετά τη χρήση του και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες, ανάλογα με τη δόση. Μπορεί σε χαμηλές δόσεις να φέρνει χαλάρωση, να διώχνει το άγχος και να έχει εντοπιστεί σε ορισμένα παράνομα παρασκευάσματα αδυνατίσματος, ωστόσο η χρήση της ουσίας είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη και συνδέεται με δεκάδες θανάτους.

Το GHB δημιουργεί έντονη ζαλάδα, υπνηλία, τάση προς εμετό, σύγχυση και μειωμένη αίσθηση των αντανακλαστικών, ενώ η συνεχής χρήση του μειώνει σταδιακά τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή σε επίπεδα που μπορεί να προκληθεί ακόμη και θάνατος.

Το GHB αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό και γι' αυτό κι είναι δύσκολο να διαγνωστεί η χρήση του με εξετάσεις αίματος και να διαπιστωθεί αν αποτελεί αιτία θανάτου.
Πρώτη σύλληψη
Συνελήφθη 23χρονος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου, ο οποίος είχε στην κατοχή του 2,5 κιλά από το επικίνδυνο ναρκωτικό GHB, γνωστό και ως "σιρόπι βιασμού". Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κατάφερε να διοχετεύσει ποσότητα του GHB στην αγορά.
Το GHB είναι μια άκρως επικίνδυνη ναρκωτική ουσία. Μια και μόνο σταγόνα αρκεί για να παραλύσει το θύμα. Η παραλυσία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και πέντε ώρες. Το GHB χρησιμοποιείται κυρίως από βιαστές με σκοπό να κάμψουν οποιαδήποτε αντίδραση από το θύμα, γιατί εκτός από παραλυσία προκαλεί και απώλεια συνείδησης.Το απίστευτο της υπόθεσης;Του ήρθε απ'έξω κανονικά αφού το παρήγγειλε απο διαδίκτυο και απεστάλει μέσω ΕΛΤΑ!!!Έρχεται σε στερεά μορφή και διαλύεται με νερό.1 μόλις γραμμάριο φτάνει για να επιτευχθεί ο αηδιαστικός σκοπός του και ο κατηγορολυμενος πήρε 2,5 κιλά!
ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΟ,ΑΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ!!!ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΤΟ (ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ;) ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΕΙ,ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ" ΣΗΜΑΔΙΑ!ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6ΩΡΕΣ ΤΟ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ (ΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ) ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ!ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ "ΡΙΞΕΙΣ" ΕΤΣΙ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ!ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΞΩ.. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΤΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

1 σχόλιο:

fresco είπε...

τραγικό...

τελικά περνάτε δύσκολα εσείς οι γυναίκες τη σήμερον ημέραν...θέλει πολλή προσοχή...

byeee;-)