Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007

Το τραγούδι της «Μύγας»


Το πιο δημοφιλές και συναρπαστικό θρίλερ που έκανε αίσθηση στη δεκαετία του ‘80 «Η Μύγα» του γνωστού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνεμπερκ , μεταλλάσσεται…..!!!

Όλοι μας φυσικά θυμόμαστε την ερμηνεία του Τζέφ Γκόλντμπλαμ, στο ρόλο του ιδιοφυή πλην όμως παρανοϊκού επιστήμονα, που μεταλλάσσεται σε μύγα όταν το έντομο τρυπώνει στην συσκευή μεταφοράς της ύλης.

Την εν λόγο ιστορία της ταινία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θα βρίσκονται στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2008. Όχι όμως σαν Κινηματογραφικό φιλμ αλλά ως…Όπερα!!!

Το εγχείρημα της μεταφοράς της «Μύγας» από τον Κινηματογράφο στη ‘Όπερα είναι ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη Ντ. Κρόνεμπεργκ. Η παράσταση θα ανέβει σε ένα από τα πιο γνωστά λυρικά θέατρα του Παρισιού, το «Σατλε», υπό την διέθυνση του Πλαθίντο Ντομίνγκο , σε σκηνοθεσία του ίδιου του Κρόνεμπεργκ, με υπότιτλο «μισός άνθρωπος, μισό έντομο…απόλυτη φρίκη »
Και επειδή πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Γαλλικού θεάτρου με την όπερα του Λος Άντζελες(της οποίας διευθυντής είναι ο Ντομίνγκο), η παράσταση 2 μήνες μετά την πρεμιέρα της στο «Σατλέ» θα μεταφερθεί στο Λος Άντζελες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: