Σάββατο 5 Απριλίου 2008

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ


Ένα άτομο 26 ετών αποφάσισε να πιει ένα φλιτζάνι καφέ. Πήρε ένα φλιτζάνι με νερό και το έβαλε στο φούρνο μικροκυμάτων για να το θερμάνει (κάτι που είχε κάνει και με άλλα πράγματα πριν). Δεν είμαι βέβαιη πόσο χρόνο έθεσε το χρονόμετρο, αλλά αυτός είπε ότι θέλησε να φέρει το νερό σε σημείο βρασμού.
Όταν το χρονόμετρο έκλεισε το φούρνο μικροκυμάτων, αφαίρεσε το φλιτζάνι από το φούρνο. Κοιτάζοντας το φλιτζάνι, παρατήρησε ότι το νερό δεν έβραζε, αλλά αμέσως το νερό στο φλιτζάνι "ανατινάχτηκε" στο πρόσωπό του.
Το φλιτζάνι παρέμεινε άθικτο έως ότου το έριξε από το χέρι του αλλά όλο το νερό είχε πεταχτεί στο πρόσωπό του λόγω της συγκέντρωσης της ενέργειας. Σε ολόκληρο το πρόσωπό του προκλήθηκαν φουσκάλες και εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού που μπορεί να αφήσουν μόνιμα το σημάδι τους. Μπορεί επίσης να έχει χάσει μερικώς την όραση στο αριστερό του μάτι.
Στο νοσοκομείο, ο γιατρός που τον παρακολουθούσε δήλωσε ότι αυτό είναι αρκετά κοινό περιστατικό και το νερό (μόνο του) δεν πρέπει ποτέ να θερμανθεί σε έναν φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν το νερό θερμαίνεται με αυτόν τον τρόπο, κάτι πρέπει να τοποθετηθεί στο φλιτζάνι για να διασκορπίσει την ενέργεια που συγκεντρώνεται όπως: ένας ξύλινος αναδευτήρας, ένα φάκελο τσαγιού, κ.λ.π....
Είναι εντούτοις μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή είναι να βράσει κανείς το νερό σε ένα βραστήρα.




2 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλημερα

ωραιο αυτο που διαβασα ..

κατα την γνωμη μου η ελλαδα χρειαζεται παντα ενα σπυρακι για να ξυνεται αλλιως δεν αντεχει

μεταφορικο το νοημα

Ανώνυμος είπε...

Μία φορά μου ζαστάνανε σε ένα φιλικό σπίτι που είχα πάει μακαρόνια για να φάω και τρελλάθηκα.Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί όσο πέρναγε η ώρα αυτά καίγανε όλο και πιο πολύ.Η γεύση φυσικά δεν υπήρχε.Δεν έχω αγοράσει και ούτε πρόκειται να αγοράσω φούρνο μικροκυμάτων.Εξάλλου τί είναι αυτά τα μικροκύματα;