Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

On-line Παραγγελία σπέρματος!!!


Θέλετε να αποκτήσετε γιο με λευκό δέρμα «καυκάσιας φυλής», με πράσινα μάτια όπως η ομάδα των Σκανδιναβών, καστανά μαλλιά και έξυπνο; Κάντε κλικ στο όνομα «κύριος Ατζε». Αμέσως μετά θα δείτε φωτογραφίες του Ατζε όπως είναι τώρα και όπως ήταν παιδάκι. Αν μείνετε ευχαριστημένοι με τα χαρακτηριστικά και την εξυπνάδα του Ατζε, τότε τι απομένει; Η παραγγελία του σπέρματός του, το οποίο κοστίζει 275-350 ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προσθέσετε και άλλα 300 ευρώ για την αποστολή του σπέρματος, εντός Ευρώπης, το οποίο τοποθετείται σε φιαλίδιο με ξηρό άζωτο και συσκευάζεται κατάλληλα.
Ολα αυτά συμβαίνουν στο εικονικό μικρο-σύμπαν. Ολα εκτός από τα δύο τελευταία βήματα, δηλαδή, το σπέρμα που φτάνει από το Διαδίκτυο και η σύλληψη μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα. Στον κόσμο της αποκαλούμενης online γονιμοποίησης, στην Ευρώπη δραστηριοποιούνται μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες σπέρματος, όπως η «Cryos», η οποία καυχιέται ότι από το 1991 έχει συμβάλει επιτυχώς σε 12.000 εγκυμοσύνες, και η «European sperm bank».
Οι εταιρείες αυτές μέσω των ιστοσελίδων τους, εκτός από λεπτομερείς πληροφορίες, παρέχουν στους ενδιαφερόμενους τις λίστες τους που περιλαμβάνουν τους δωρητές-πωλητές σπέρματος, για να επιλέξουν τον κατάλληλο από μια σειρά χαρακτηριστικών, φυσικών και ψυχικών. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν και τη φυλή και να μάθουν ποιο είναι το μορφωτικό επίπεδο του δότη. Αμέσως μετά την επιλογή, σύμφωνα με τις οδηγίες του φυλλαδίου, γίνεται η παραγγελία online, ενώ η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα. Μόλις εισπραχθούν τα χρήματα το «εμπόρευμα» στέλνεται σε έναν γιατρό εμπιστοσύνης ή σε μια κλινική όπου θα γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση.
Το προϊόν που πουλιέται είναι εγγυημένο. Η «European sperm bank» επιβεβαιώνει ότι ακολουθεί αυστηρά τους νόμους της Ε.Ε. κι εξηγεί ότι το σπέρμα που πωλείται έχει περάσει από εξετάσεις ώστε να είναι πιστοποιημένα υγιές, δηλαδή, να μην υπάρχουν υποψίες για αφροδισιακά νοσήματα και άλλες ασθένειες.
Ομως, στη Δανία, όπου οι δύο αυτές τράπεζες σπέρματος έχουν την κεντρική έδρα τους, υπάρχει μεγάλη πολεμική στην online γονιμοποίηση. Ο νόμος στη χώρα αυτή απαγορεύει κάθε διάκριση στην επιλογή του σπέρματος και η αγοροπωλησία στο Διαδίκτυο δημιουργεί ηθικούς ενδοιασμούς

3 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Γεια σου ΛΙΛη
Σε λίγο θα μπορούμε να επιλέγουμε,στο σπέρμα πριν γίνει παιδί,πανεπιστημιακές γνώσεις, και επιλογή γλώσσας.
Καλή σου μέρα

barel είπε...

Αυτά είναι κατοίκον παραγγελία παιδιών.χαχα.Χρόνια Πολλά σε όλους μας.

kat είπε...

Καλο θα ηταν πριν γραψετε την ειρωνικη παραγραφο σας και τα ειρωνικα σχολια σας να κατσετε να σκεφτειτε την πραγματικοτητα ορισμενων ανθρωπων που δεν μπορουν να αποκτησουν παιδια και πρεπει να καταφυγουν σε αλλες λυσεις..