Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Ο Ινδός Yogi

Ο 82χρονος Ινδός, Prahlad Jani (στη φωτογραφία), που υποστηρίζει ότι ζει εδώ και επτά δεκαετίες χωρίς τροφή ή νερό, προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον πριν από λίγες εβδομάδες, όταν δημοσιοποιήθηκε η περίπτωσή του!
Μια ομάδα στρατιωτικών γιατρών, ανέλαβε να ερευνήσει επιστημονικά τους ισχυρισμούς του, κλείνοντάς τον για δύο εβδομάδες, σε ένα νοσοκομείο στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, υπό συνεχή επιτήρηση από μια ομάδα 30 γιατρών.
Το δωμάτιο του ήταν εξοπλισμένο με κάμερες και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ώστε να είναι απολύτως σίγουροι ότι δεν θα καταναλώσει κρυφά, φαγητό ή υγρά και οι πόρτες ήταν κλειδωμένες με ειδικούς κωδικούς ασφαλείας!
"Είναι μυστήριο το πώς επιβιώνει!"
Την Πέμπτη 13 Μαϊου, συμπληρώθηκαν ακριβώς 15 ημέρες από την έναρξη του "πειράματος". Οι γιατροί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι:
"Aκόμα δεν γνωρίζουμε πώς επιβιώνει", ομολόγησε ο νευρολόγος Sudhir Shah στους δημοσιογράφους. "Παραμένει μυστήριο, το πώς είναι δυνατό να συμβαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο!"
"Η μοναδική επαφή του Jani του με κάθε είδους υγρό ήταν μόνο τις λιγοστές φορές που έκανε μπάνιο, κατα τη διάρκεια της 15 ήμερης παραμονής του στο Νοσοκομείο", διαβεβαίωσαν οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν!
Σύμφωνα με άρθρο του BBC δεν έκανε καθόλου μπάνιο και το μόνο υγρό που του χορηγήθηκε ήταν μια ποσότητα 100 ml για στοματική πλύση, η οποία μάλιστα μετρήθηκε πριν και μετά για να διαπιστωθεί πόση χρησιμοποιήθηκε "To help the doctors verify his claims, Mr Jani agreed to avoid bathing for his time in hospital. The only fluid he was allowed was a small amount of water, to use as mouthwash. One hundred millilitres of water were given to him, and then collected and measured in a beaker when he spat it out, to make sure none had been drunk. ".

Σε σχετικό video στο youtube αναφέρεται ότι έκανε μπάνιο και η ποσότητα νερού που χρησιμοποιούνταν όταν του επιτρεπόταν να κάνει μπάνιο, καταμετρείτο πριν και μετά για να βεβαιωθεί ότι δεν ήπιε καθόλου ο γιόγκι.

Επίσης οι μέρες παραμονής του στο νοσοκομείο για τις εξετάσεις ήταν 10 και όχι 15


Σήμερα ο Ινδός yogi, έχει επιστρέψει στο χωριό του όπου θα συνεχίζει κανονικά τη ζωή του με γιόγκα, διαλογισμό και αποχή από το φαγητό! Ο ίδιος επιμένει ότι πρόκειται για "θεία ευλογία" που σε συνδιασμό με την πίστη και την αυτοσυγκέντρωση του δίνουν αυτό το χάρισμα!
"Πρέπει να βρούμε από πού παίρνει ενέργεια ο οργανισμός του!"
Κατά τη διάρκεια των 15 ημερών παρατήρησης, οι γιατροί έλαβαν σαρώσεις των οργάνων, του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων, ενώ εξέτασαν εξονυχιστικά την καρδιά, τους πνεύμονες του τη λειτουργία της μνήμης του yogi! Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση του DNA του!
"Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίθανο, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τις πηγές από τις οποίες λαμβάνει ενέργεια ο Jani. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι αυτές δεν είναι τα τρόφιμα και το νερό!" δήλωσε ο Shah.
Η ιατρική έρευνα, που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Ινδικού Στρατιωτικού Οργανισμού DRDO, δίνει στους επιστήμονες την ελπίδα μέσα από τον Ινδό yogi, θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους στρατιώτες να επιβιώνουν στο μέλλον χωρίς φαγητό και νερό ή ακόμα και να σώζουν τις ζωές των ανθρώπων που παγιδεύονται σε φυσικές καταστροφές।

http://www.youtube.com/watch?v=wzNAZE2gaBY&feature=player_embeddedΔεν υπάρχουν σχόλια: