Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

G8 …..ΘΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ….



G8 …..ΘΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ….

«ΘΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ»…. εκτός από τίτλο σε νέα τραγουδιστική επιτυχία της εκπομπής «Παρατράγουδα» , θα μπορούσε να είναι και η απόλυτη περιγραφή για τον τρόπο που οι αρχές επέβαλαν την τάξη στης 7 Ιουνίου στο Χάιλιγκενταμ.



Στις 7 Ιουνίου διεξήχθησαν διαδηλώσεις στο Χάιλιγκενταμ με μία θαλάσσια καταδίωξη στη Βαλτική, όπου μέλη της Greenpeace επιχείρησαν να εισβάλλουν με 11 φουσκωτά σκάφη στην απαγορευμένη θαλάσσια ζώνη γύρω από το θέρετρο. Μετά από καταδίωξη ταχύπλοο του Λιμενικού ανέτρεψε ένα φουσκωτό ρίχνοντάς τους δύο επιβαίνοντες στη θάλασσα. Οι αρχές συνέλαβαν 21 μέλη της οργάνωσης δυο εκ των οποίον τραυματίστηκαν και κατέσχεσαν 8 σκάφοι.
Παρά τις προσπάθειες φίμωσης, το μήνυμα των ακτιβιστών στην Ομάδα των Οχτώ «Άμεση Δράση για το Κλήμα» έφτασε στα αφτιά της κοινής γνώμης… Τώρα για τα αφτιά των ηγετών του G8 δεν μπορώ να πω αν ακούνε καλά.
Εξίσου έντονες ήταν και η από στεριά διαμαρτυρίες, 1000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο φράχτη που περιβάλει τον χώρο διεξαγωγής της συνόδου, εναντιώθηκαν με την περιβαλλοντική πολιτική των ισχυρών και ζήτησαν την διαγραφή του χρέους των φτωχών χωρών.
Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου πρωτότυπη… η αστυνομία με τις γνωστές δημοκρατικές διαδικασίες ( αντλίες νερού, δακρυγόνα) προσπάθησε να απομακρύνει τα πλήθη.
Πολλές ακόμα κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Χάιλιγκενταμ, όπου συνολικά οι συλλήψεις έφτασαν τις 300!!
Και παρά την ακύρωση της μεγάλης πορείας που ήταν προγραμματισμένη για προχτές (7 Ιουνίου) με απόφαση του αξιότιμου Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι φωνές των ανθρώπων δεν φιμώνονται έτσι εύκολα. Τίποτα δεν στάθηκέ εμπόδιο στους 10.000 ανθρώπους που ένωσαν της δυνάμεις του στην απόλυτα επιτυχημένη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.

Και τίποτα επίσης δεν μπόρεσε να σταματήσει 70.000 ανθρώπους να παραβρεθούν στην συναυλία που έγινε την Πέμπτη. Η Συναυλία διαμαρτυρίας έγινε στο Ροστόκ με τον Μπομπ Γκέλντοφ και τον πάντα ευαισθητοποιημένο Μπόνο των U2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: