Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Υπογραφές για την Θράκη

Ο Αντιφωνητής της Θράκης και το Αντίβαρο ξεκινάνε συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτύου.

Υπογράψτε ΕΔΩ http://www.antibaro.gr/8rakh.php


Ας πάψει η μεμψιμοιρία για τη Θράκη

Ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι κάτι

Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε όσους επί χρόνια προσπαθούν


Υπογράψτε το κείμενο διαμαρτυρίας

της εφημερίδας της Κομοτηνής ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ


Δυναμώστε ΣΗΜΕΡΑ τη φωνή της ΘΡΑΚΗΣ
!

Για δεκαετίες παρακολουθούμε απογοητευμένοι τις ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων στη Θράκη. Συγκάλυψη των προβλημάτων, διαρκείς υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της Αγκυρας, παραχώρηση εδάφους σε όσους επιβουλεύονται την κοινωνική γαλήνη και την εθνική μας κυριαρχία. Τελευταίο κρούσμα, το πρόσφατο σχέδιο Νόμου που αφορά την διαχείριση των μουσουλμανικών Βακουφίων στην Θράκη και το οποίο κατατέθηκε στις 7/12/2007 στη Βουλή.
Πέρα από την ταπεινωτική συγκυρία που επιλέχθηκε (επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν) για την προώθηση της «τακτοποίησης» ενός χρόνιου τουρκικού αιτήματος, το ίδιο το κείμενο έχει δύο μεγάλες υποχωρήσεις.
Πρώτον αφαιρέθηκε από τον παλαιό νόμο (1091/1980) η «αρχή της διακρατικής αμοιβαιότητας». Έτσι, τα απομεινάρια της Ρωμιοσύνης στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο εγκαταλείπονται στις δικαστικές τους περιπέτειες!
Και δεύτερον συγκροτούνται 3 μόνον Διαχειριστικές Επιτροπές για τα δεκάδες βακούφια των πόλεων της Θράκης, επιτροπές που θα αποτελέσουν (ειδικά στην Κομοτηνή) ένα νέο κέντρο τουρκικής παρέμβασης. Είναι το τελειωτικό χτύπημα στο φιλειρηνικό ισλάμ και η καθιέρωση του εθνικιστικού κεμαλικού ισλάμ.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο άρθρο 23 επιβάλλεται ποσόστωση 0,5% για όλες τιςπροσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ για τους μουσουλμάνους της Θράκης! Το αντίστοιχο προ δεκαετίας «προσωρινό» μέτρο της ποσόστωσης για την εισαγωγή μουσουλμάνων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, επεκτείνεται και στην κατάληψη θέσεων στο ελληνικό Δημόσιο, καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και συνταγματικότητας. Οι Έλληνες Χριστιανοί της Θράκης, οι «γκιαούρηδες» του γνωστού προεκλογικού βίντεο, οι οποίοι υφίστανται μια κρατική πολιτική επιβολής ανισοτήτων σε βάρος τους (με προσχήματα ...υψηλών πολιτικών και... λεπτών χειρισμών), δεν παρηγορούνται πια με μυθολογήματα για αναξιοπαθούσες μειονότητες. Αν κάποιοι βιώνουν πραγματικές ανισότητες αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι Ρομά και οι Πομάκοι της Θράκης και όχι το αναπτυγμένο κοινωνικά, μορφωτικά και οικονομικά τουρκογενές κομμάτι της μειονότητας. Η συγκεκριμένη ποσόστωση διευρύνει ένα καθεστώς διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών και σύντομα θα δημιουργήσει ανισότητες και εντάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την περιοχή. Όσοι εντός και εκτός Ελλάδος σχεδιάζουν το μέλλον της Θράκης θα πρέπει να μη ξεχνούν ότι εδώ, εκτός από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, ζουν και χριστιανοί.
Απαιτούμε: Διατήρηση της αρχής της αμοιβαιότητας για τα βακουφικά, ως ασπίδα προστασίας για τα αντίστοιχα ελληνικά βακούφια στην Τουρκία, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης (την οποία συνθήκη προτάσσει και το ίδιο το νομοσχέδιο στο άρθρο 1). Αποφυγή κάθε τεχνητής ενοποίησης βακουφίων σε παντοδύναμες διαχειριστικές επιτροπές που θα αποτελέσουν έναν ακόμη θεσμό της Θράκης, ελεγχόμενο από την Αγκυρα. Αναβάθμιση του ρόλου των νόμιμων μουφτήδων, οι οποίοι ως ανώτερη ιερή αρχή στο ισλάμ, θα πρέπει να έχουν λόγο και στη διαδικασία αποδοχής υποψηφιοτήτων στις διαχειριστικές. Απόσυρση της ρατσιστικής ποσόστωσης για τους διορισμούς στο Δημόσιο και μέριμνα για την παροχή ελληνικής παιδείας και ίσων ευκαιριών σε όλους τους κατοίκους της Θράκης, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

5 σχόλια:

the BluElephant είπε...

από εκεί είσαι?

KitsosMitsos είπε...

Καλησπέρα. Να ρωτήσω, έχεις καμιά σχέση με πάνω; Έτσι πληροφοριακά ρωτάω.
Πάντως ισχύει ότι είναι από τις πιο παρατημένες περιοχές της Ελλάδας. Μόνο στρατός εκεί.

tzonakos είπε...

Καλημερα. Στην Θράκη δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, καθόλου καλά.
Θα γράψω ενα αρθεο αυτες τις μέρες στο μπλόγκ μου γιατι οι ιστορίες αυτες δεν ειναι τωρινές, αρχίζουν απο παλιά και λιμάρουν σιγα σιγά τα πόδια της Ελλάδας.
Ειναι κι οι δικοί μας καλά φρούτα, αλλα οταν πρέπει να δείξουν τα @@ τους δεν μπορούν η δεν ξέρουν η δεν θέλουν.

Lily είπε...

@ bluelephant & kitsosmitsos : Όχι παιδία δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την Θράκη αλλά αυτό δεν με καθιστά αδιάφορη για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μου, έστω και αν συμβαίνουν μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

@ tzonakos : Περιμένω με αγωνία κείμενο σου για το συγκεκριμένο θέμα. Και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου.

the BluElephant είπε...

μεθαύριο θα είμαι εκεί όμως χωρίς να κατάγομαι από εκεί...

θα σου απαντήσω μετά τις γιορτές...