Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2008

Το νερό τουαλέτας πιο καθαρό από τα παγάκια



Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα 12χρονης μαθήτριας στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η εργασία της έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής στην τάξη της 1ης Γυμνασίου που φοιτεί.

Όταν έπρεπε να διαλέξει ένα θέμα για την υποχρεωτική εργασία στο μάθημα, η νεαρή μαθήτρια αναρωτήθηκε πόσο καθαρά να είναι τα παγάκια που χρησιμοποιούνται στα καταστήματα φαστ φουντ. Η υπόθεση της εργασίας της ήταν ότι τα παγάκια των εστιατορίων φαστ φουντ θα περιλαμβάνουν περισσότερα βακτήρια από το νερό της τουαλέτας!

Η μαθήτρια διάλεξε πέντε εστιατόρια φαστ φουντ. Σε κάθε ένα από αυτά, πήγαινε στις τουαλέτες του καταστήματος, πατούσε μία φορά το καζανάκι και φορώντας αποστειρωμένα γάντια έπαιρνε δείγμα του νερού μέσα από την τουαλέτα. Επίσης, από κάθε ένα από τα καταστήματα έπαιρνε δείγμα από τα παγάκια που προορίζονταν για τα ποτά των πελατών.

Τα δείγματα που μάζεψε τα εξέτασε για την περιεκτικότητά τους σε βακτήρια σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου της πόλης, με τη βοήθεια ενός καθηγητή. Το συμπέρασμα: στο 70% των περιπτώσεων, ο πάγος του εστιατορίου είχε περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας του εστιατορίου.

Η εργασία της μαθήτριας κέρδισε βραβείο στο σχολείο της και τώρα η 12χρονη ελπίζει να κερδίσει ένα ακόμη βραβείο στην έκθεση ερευνών της Κομητείας.

8 σχόλια:

island είπε...

Είχα ένα θέμα στα σκαριά όπου το νερό το εμφιαλωμένο είναι τίγκα στα κωλοβακτυρίδια.Πίνουμε δηλαδή σκατά κάθε ημέρα...Τί να πείς;Αφού το ένα νερό(της βρύσης) έχει εξασθενές και το άλλο το εμφιαλωμένο είναι σαν να γεμίζεις το μπουκαλάκι από το βόθρο δεν έχεις διέξοδο.

Έχω έναν φίλο στο τμήμα του πανεπιστημόυ που κάνει μελέτες στο νερό σε διάφορες περιοχές...Θα του ζητήσω στοιχεία και θα επανέρθω.ΚΑλή συνέχεια

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Για να αξιολογηθεί σωστά η εργασία πρέπει να δουν πόσο από αυτά μπορούν να προκαλέσουν νόσους στον ανθρώπινο οργανισμό.

KitsosMitsos είπε...

Και όμως συμβαίνουν και αυτά!
Για να ξέρουμε να προσέχουμε μήπως και έχουμε ελπίδες παραπάνω.

fresco είπε...

απάντησα στην πρόσκλησή σου...για πέρνα να δεις πως τα κατάφερα...

provato είπε...

ίουκ!!! ΙΟΥΚ!!! ΜΠΛΙΑΞ!!!!!!!!!!!

skouliki είπε...

καλημεραααααααααα

παω να πιω νερο απο τον καμπινε

μπλιαχ

Πίκος Απίκος είπε...

Και εδώ γεννάται το μέγα δίλημμα τη φραπεδιά με τη νερό να τη φτιάχνω? Λες να το τολμήσω... να εμπιστευτώ την martial artist Lily και επισκεφτώ το μέρος που και ο 'βασιλιάς πηγαίνει μόνος του' για ένα -ωιμέ!- καφεδάκι, ή να ακολουθήσω την πεπατημένη και να αφήσω αυτούς τους πειραματισμούς για άτομα που 'διψάνε για περιπέ -μπλιαχ- τεια...' :)

www.radionext.gr είπε...

Γιατί οι ξανθές δεν φτιάχνουν παγάκια;

Η απάντηση είναι εύκολη.

Δεν ξέρουν την συνταγή.