Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Συμφωνία ομαδικής εγκυμοσύνης

Ανήλικες μαθήτριες ενός λυκείου της Μασαχουσέτης συμφώνησαν να μείνουν έγκυες όλες μαζί, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μασαχουσέτης η "συμφωνία εγκυμοσύνης" των μαθητριών ενός λυκείου που επέλεξαν να μείνουν έγκυες για να μεγαλώσουν όλες μαζί τα παιδιά τους.

Δεκαεπτά μαθήτριες, όλες τους κάτω των 16 ετών, εγκυμονούν, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σχεδόν οι μισές από αυτές ομολόγησαν ότι είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους να επιδιώξουν την εγκυμοσύνη για να γεννήσουν την ίδια χρονιά.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου υγείας του λυκείου άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν διαπίστωσαν ότι είχε αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των κοριτσιών που ζητούσαν να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης. "Κάποια από τα κορίτσια έδειχναν να ταράζονται περισσότερο επειδή δεν ήταν έγκυες, παρά αν ήταν".

Ορισμένοι από τους πατεράδες των παιδιών είναι ηλικίας περίπου 25 ετών (μεταξύ αυτών και ένας άστεγος άνδρας) ενώ οι υπόλοιποι είναι συμμαθητές των κοριτσιών.
Η δήμαρχος της πόλης, Κάρολιν Κερκ, είπε ότι οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να παραπέμψουν τους άνδρες με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου. "Είμαστε στα πρώτα στάδια αντιμετώπισης αυτού του περίπλοκου προβλήματος. Πρέπει να σκεφτούμε και τα αγόρια. Για ορισμένα από αυτά θα αλλάξει η ζωή τους, ακόμη και αν ήταν συναινετική η συνεύρεση, λόγω της ηλικίας τους -- και όχι από το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι αρχές εναντίον τους αλλά τι μπορούν να κάνουν οι οικογένειες των κοριτσιών", πρόσθεσε. Με βάση τη νομοθεσία της Μασαχουσέτης η ερωτική συνεύρεση με άτομα ηλικίας μικρότερης των 16 ετών είναι κακούργημα.
Στο Γκλόσεστερ, στο σχολείο όπου φοιτούν 1200 μαθητές, δόθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 150 τεστ εγκυμοσύνης σε μαθήτριες. Οι σχολικές αρχές απαγορεύουν τη διανομή προφυλακτικών ή αντισυλληπτικών χαπιών χωρίς έγκριση των γονέων και, για το λόγο αυτό, παραιτήθηκαν τον περασμένο Μάιο από τη θέση τους ο γιατρός και η νοσοκόμα του σχολείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

e???????? τι λες τωρα...

δεν παμε καλαααααα...ειναι γεγονος


καλημερα ..τι να πω

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Αμερικη! Ολα τα κουλα εκει συμβαινουν.. Τι να πει κανεις? Μαλλον τους εχει βαρεσει η τρομοκρατια κατακεφαλα!