Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Ανακάλυψαν στην Βρετανία τον άνθρωπο της βροχής!


Ενας Βρετανός αυτιστικός που θυμίζει τον Ντάστιν Χόφμαν στον «Ανθρωπο της βροχής» έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των νευρολόγων, επειδή θεωρούν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να αποκαλύψουν μερικά από τα μυστήρια της ασθένειας.

Ο Ντανιέλ Τάμετ, που γεννήθηκε στο Λονδίνο από δωδεκαμελή φτωχή οικογένεια, θεωρείται ιδιοφυΐα γιατί έχει απίστευτο μαθηματικό μυαλό. Ο 28χρονος αυτιστικός που βλέπει τους αριθμούς σαν τοπία μπορεί να περιγράφει ό,τι περνάει μπροστά από τα μάτια του. Σε αντίθεση με άλλους αυτιστικούς, ο Τάμετ μπορεί να ζει ανεξάρτητος -συζεί με μια φίλη του- λόγω της πλήρους επίγνωσης που έχει και της ικανότητας να επικοινωνεί λέγοντας στους άλλους όσα συγκρατεί η υπέροχη μνήμη του.

Ο Ντανιέλ έχει γράψει επίσης και το βιβλίο «Γεννήθηκα μια ημέρα μπλε», όπου περιγράφει τις οπτικές εμπειρίες των αριθμών ως σύνολα σχημάτων με χρώμα, υφή και κίνηση. Για παράδειγμα, για εκείνον ο αριθμός 37 είναι άμορφος όπως το κουάκερ, ο 29 του θυμίζει νιφάδες του χιονιού και το μπλε χρώμα την Τετάρτη.

Πριν από δύο χρόνια ο ιδιοφυής αυτιστικός εξέπληξε μαθηματικούς στην Οξφόρδη όταν μπροστά τους απομνημόνευσε πάνω από 22.500 αριθμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν δεκαδικοί.

3 σχόλια:

Skouliki είπε...

αν ηταν και ομορφος το συζητουσα

καλημερα απο το ζωον

Jason είπε...

Γουάου.
Κοίτα να δεις πόσα μονοπάτια έχει το μυαλό τελικά...

Lily είπε...

@ Jason : Ναι πραγματικά το μυαλό είναι το όργανο του ανθρώπινου σώματος που συνεχώς μας εκπλήσσει!!! Και που δεν μπορούμε να λέμε ότι το γνωρίζουμε πλήρως
@ skouliki : Αμάν καλή μου στο γκομενικό το μυαλό σου!! lololol