Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Υιοθέτησαν παππού!



Μία οικογένεια τελικά υιοθέτησε έναν 80χρονο ιταλό, αφού απάντησε σε σχετική αγγελία του. Η οικογένεια αυτή δεν ήταν η μόνη που απάντησε στην αγγελία του, αλλά απλά μία ανάμεσα σε πάρα πολλές από ολόκληρο τον κόσμο που ήθελαν να αποκτήσουν έναν παππού.

Ο 80χρονος έμενε μόνος του έξω από τη Ρώμη, μαζί με τις επτά γάτες του, από τότε που πέθανε η σύζυγός του, το 1992. Έτσι, αποφάσισε να βάλει αγγελία σε εφημερίδα, προσφέροντας τον εαυτό του προς υιοθέτηση. Η εφημερίδα όχι μόνο καταχώρησε την αγγελία του, αλλά δημοσίευσε και πρωτοσέλιδο άρθρο για την περίπτωση του ηλικιωμένου, με αποτέλεσμα οι απαντήσεις στην αγγελία του να προέρχονται από όλη την Ιταλία αλλά και τον κόσμο...

Τελικά, αφού ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με διάφορους ανθρώπους που απάντησαν στην αγγελία του, επέλεξε μία οικογένεια που μένει στη βόρεια Ιταλία, "γιατί η φωνή της γυναίκας" που μίλησε "έμοιαζε μ' εκείνη της συζύγου του".

Το φαινόμενο των ηλικιωμένων άνω των 65 που ζουν μόνοι τους είναι πολύ συχνό στην Ιταλία. Γι' αυτό κι ο τυχερός παππούς επεσήμανε να μην ξεχνούν οι άνθρωποι όλους τους άλλους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους...

Στην αγγελία του έγραφε ότι προσέφερε 500 ευρώ μηνιαίως στην οικογένεια που θα τον υιοθετούσε, για τα έξοδα του σπιτιού. Η οικογένεια, όμως, δεν ενδιαφέρθηκε για τα χρήματα: "εμείς αυτό που θέλαμε είναι ένας παππούς". Έτσι, το όνειρο του ηλικιωμένου έγινε πραγματικότητα: να τον φωνάζει κάποιος "μπαμπά" και μικρά παιδάκια να τον φωνάζουν "παππού".

3 σχόλια:

fresco είπε...

σωστόοοοος ο παπούς-της-Ιταλίας!!!

χαχαχα!!!

byeee ;-)

Άκης είπε...

Μαθήματα ανθρωπιάς απο την οικογένεια.Ελπίζω πάντως καί το εύχομαι για όλους να μη βρεθεί κανείς απο εμάς στην θέση του παππού.Να ψάχνει στα γεράματα μια οικογένεια.

angelos είπε...

pali kala pou ton uiothetisan gia pappou k oxi gia gio