Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙ!!







Με αυτό το σύνθημα χτες το μεσημέρι πάνω από 2000 ποδήλατα κατέκλυσαν την Αθήνα στην πρώτη ποδήλατο- πορεία για το 2009.









Πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τόσο κόσμο... σχεδόν από όλη την Αττική να συγκεντρώνεται στο Πεδίο του Άρεως

για να διαμαρτυρηθεί για την άρση της απαγόρευσης των ποδηλάτων στο Μετρό.




Για να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία να βοηθήσει τους πολίτες που χρησιμοποιούν ποδήλατο ως βασικό μέσο μεταφοράς να μπορούν να φτάνουν ασφαλείς στον προορισμό τους. (Σε κάποιες πόλης της Ελλάδας φτιάχτηκαν ποδηλατόδρομοι και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ποδήλατα για να πάνε παντού) . Άλλωστε αν κάτι τέτοιο συμβεί και εδώ(υποδομή για χρήση ποδηλάτου στην Αθήνα από τον καθ’ ένα χωρίς να χρειάζεται να είσαι παράτολμος κασκαντέρ) και ενθαρρύνονται οι προσπάθειες των ανθρώπων να βάλουν στη ζωή τους το ποδήλατο. Τα οφέλη είναι τεράστια...λιγότερη κίνηση στους δρόμους, λιγότερη φασαρία στα αυτιά μας, λιγότερη ρύπανση στα πνευμόνια μας, περισσότερη σωματική άσκηση για όλους που αποφέρει καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Με την βοήθεια του καιρού και τέλεια διάθεση όλoι οι ποδηλάτες ξεκινήσαμε γύρω στη 12.45 κατεβήκαμε την Πατησίων , πήραμε την Σταδίου φτάσαμε Σύνταγμα και με μια μικρή στάση στη βουλή η διαμαρτυρία κορυφώθηκε όταν όλα τα ποδήλατα σηκώθηκαν στα χέρια...

Η πορεία συνεχιστικέ στην Βας. Σοφίας , Βας. Κωνσταντίνου, Λεωφ. Αλεξάνδρας και πίσω στο Πεδίο του Άρεως (γύρω στης 14.30) όπου ακολούθησε συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν το ποδήλατο.


Πολλά μπράβο από έμενα στην διοργάνωση που είναι ο Σύλλογος

« Ποδηλάτες » για την άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!

6 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Μπράβο Lily μου,αν το καθιερώναμε
δεν θα υπήρχε πρόβλημα ούτε κυκλοφοριακό ούτε νέφους....
Για πες μου όμως, πως θα φανούν τα
9μετρα τζιπ;;;;
Εδώ στο νησί,δυστυχώς έχει πολλές ανηφόρες μακάρι να ήταν ίσιο.......
Καλό βράδυ.....

Μαύρος Γάτος είπε...

Πέστα ρε Λίλυ!!!!

Μού άναψες πάντως φωτιές, με τηνιστορία του τρελλο δήμαρχου της Μπογκοτά. Φλέρταρα που φλέρταρα με την ιδέα, τώρα πιό πολύ! Θεσσαλονίκη ζω, και κάθε μέρα στεναχωριέμαι πιό πολύ για την κατάντια αυτής της πόλης... λες;;;

Σ;ο)

Μαύρος Γάτος είπε...

Φούλη, ποιό νησί; Αν είναι η Σύρος, το έχω γυρίσει όλο με ποδήλατο- είναι αλήθεια κάπως ανηφορικά ως τις ανεμογεννήτριες, αλλά με λίγη προπόνηση... αλλά ο δρόμος για το Γαλησσά είναι σχετικά στενός κα ι με πολλή κίνηση, κιαυτο είναι πολύ χειρότερο. Μάλλον συμφωνώ πως δεν είναι για ποδήλατο, όπως και πολλά άλλα νησιά.

fresco είπε...

αν δεν έχει πολύ ανηφόρα καλό και το ποδηλατάκι! χα!

byeee;-)

ΦΟΥΛΗ είπε...

Μαύρε γάτε ναι για τη Σύρο λέω, έχεις έρθει;; σου άρεσε και πότε;

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολλές φορές, τελευταία πρόπερσι! Αύγουστο νομίζω. Χώρα- Γαλησσά- Ποσειδωνία- πίσω. Πολύς ιδρώτας αλλά άξιζε τον κόπο, ωραία διαδρομή, όμως όχι επιστροφή με σκοτάδι, ε, όπως εγώ ο βλάκας... τα είδα όλα στο γυρισμό!